Het team
Met plezier stelt het team zich aan u voor:

Marije Wiggers
Mijn naam is Marije Wiggers. Na mijn opleiding in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam, ben ik sinds 2007 werkzaam als algemeen kinderarts in het IJsselland ziekenhuis te Capelle ad IJssel
Naast mijn werk in het IJsselland ziekenhuis, werk ik als kinderarts in De Kinderzorg kliniek in het Droomhuis. De juiste zorg op de juiste plek, dicht bij u in de buurt. Dat is goede zorg!De Kinderzorg Kliniek biedt 1,5 lijns zorg aan kinderen die een kinderarts nodig hebben maar in principe geen gebruik hoeven te maken van de faciliteiten van het ziekenhuis maar in een kindvriendelijke omgeving door een multidisciplinair team behandeld kunnen worden. In De Kinderzorg Kliniek bestaat het multidisciplinair team uit verpleegkundig specialisten, pedagogisch hulpverleners, een diëtist, een fysiotherapeut en/of (pre)logopedist. Deze zorg bieden we in nauwe samenwerking met uw huisarts en het Centrum voor Jeugd en Gezin om samen met u te komen tot een goed behandelplan voor uw kind.

Carole Lasham
Mijn naam is Carole Lasham en ik ben Kinderarts in Tergooi Medisch Centrum. Als algemeen kinderarts zie ik op mijn spreekuur veel ouders met baby’s die excessief huilen/ of beter genoemd baby’s met een regulatie probleem.
Omdat sommige baby’s heel veel en heel hard huilen, moeilijk zijn te troosten, zelfs soms ontroostbaar zijn, wordt vaak veel verschillende voeding en allerlei andere dingen geprobeerd. Vaak helpt dan niks en komen de ouders met hun jonge kind naar de kinderarts. De meeste baby’s zijn gezond en door middel van het stellen van veel vragen en een lichamelijk onderzoek kan ik dat gelukkig ook vaststellen. Ouders zijn opgelucht en blij te horen dat hun baby gezond is en dat huilen normaal is. Nog belangrijker te horen dat het huilen echt over gaat! Op het spreekuur in de Kinderzorg Kliniek bespreek ik samen met ouders en de verpleegkundig specialist of pedagogisch hulpverlener hoe we het gezin kunnen helpen. We nemen de tijd om uit te leggen wat normaal is, hoe het zit met huilen en we geven veel praktisch tips. De 5 SSen zijn een deel van dit advies. Deze methode van Harvey Karp uit Amerika heb ik naar Nederland gebracht en ik heb inmiddels jarenlang ervaring hiermee. Met deze methode en andere praktisch tips kunnen de ouders goed geholpen worden en voelen zich goed ondersteund in deze soms hele moeilijke periode.
Ik heb 2 kinderen en heb mijn oudste zoon gekregen toen ik al een jaar Kinderarts was. Na zijn geboorte kwam ik er achter dat ik niks van baby’s wist en zeker niet zo een huilbaby. Hij was echt a “screamer” en er waren tijden dat ik de situatie heel moeilijk aan kon. Dus vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe ouders zich kunnen voelen maar zoals vaak alles het komt goed!

Daphne Janssen
Mijn naam is Daphne Janssen, ik ben opgeleid tot kinderarts in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Tot maart 2022 ben ik werkzaam geweest als kinderarts in het Franciscus Gasthuis en Vlietland. Vanaf juli 2022 werk ik als kinderarts in De Kinderzorg kliniek in het Droomhuis.
Ik ben een algemeen kinderarts en ik hou van een holistische benadering, waarbij ik niet alleen geïnteresseerd ben in het kind, maar ook in zijn omgeving. In het Franciscus heb ik veel kinderen met buikklachten, poep en/of plasproblemen behandeld. Ook heb ik samen met de kinderneuroloog kinderen begeleid met ontwikkelingsproblemen en/of kinderen met aangeboren afwijkingen. Hierbij vind ik het belangrijk om de zorg voor ouders laagdrempelig en patiëntvriendelijk te maken met vaste aanspreekpunten en korte lijnen tussen de verschillende behandelaars. Ik hou van werken in een multi-disciplinair team om de zorg voor de patiënt en ouders zo efficiënt mogelijk te maken. Ik kijk er dan ook naar uit om kinderen en ouders te mogen begeleiden in de kindvriendelijke omgeving van De Kinderzorg kliniek.

Irene Onvlee
Mijn naam is Irene Onvlee en ik zal vanaf 2022 als kinderarts werkzaam zijn bij de Kinderzorg Kliniek naast mijn werk als algemeen kinderarts in het IJsselland Ziekenhuis.
Ik werk sinds 2006 in het IJsselland ziekenhuis. Mijn geneeskunde opleiding heb ik in het LUMC gevolgd en hierna heb ik de opleiding en specialisatie tot kinderarts in het Erasmus MC Sophia gedaan. Na afronding van de specialisatie in 2004 heb ik nog een periode ervaring opgedaan als stafarts en als chef de clinique op de polikliniek algemene kindergeneeskunde en de zuigelingen afdeling, beide in het EMC-Sophia.
Vanaf 2006 werk ik met veel plezier in het IJsselland Ziekenhuis als algemeen kinderarts. De kindergeneeskunde vind ik een van de mooiste deelgebieden van de geneeskunde want kinderen zijn eigenlijk de leukste patiënten. Ze zijn eerlijk en oprecht en doen hun best om te vertellen wat ze voelen en denken. Als kinderarts probeer is samen met ouders en kind tot een behandelplan te komen voor hun ziekte of probleem en dit is soms best een uitdaging maar dit maakt het vak juist zo leuk. Als kinderarts krijg ik het vertrouwen om hier een rol in te kunnen spelen en ik probeer hier dan ook iedereen met de juiste aandacht te benaderen.
Het jonge kind met verschillende problemen heeft mijn specifieke interesse. In het IJsselland ziekenhuis doe ik de neonatologie spreekuren en hier zie ik veel jonge zuigelingen met een zwangerschapsduur van minder dan 35 weken en/of kinderen met een te laag geboortegewicht (dysmatuur of SGA) of kinderen die problemen hebben gehad rondom de geboorte. Dit spreekuur doe ik samen met de kinderfysiotherapeut en als dit nodig is, soms ook met andere hulpverleners zoals de dietiste of logopediste. Hiernaast zie ik samen met onze verpleegkundig specialist de jonge kinderen met voedings- of eetproblematiek of regulatie problematiek met onrust en huilen. Wij maken samen met het gezin en soms met het netwerk van hulpverleners uit de regio een behandel en of stappenplan voor verdere begeleiding. Dit sluit nauw aan bij de zorgvragen die ik verwacht van de kinderen bij de Kinderzorg Kliniek.
Werken in de Kinderzorg Kliniek is een nieuwe uitdaging waar ik met veel plezier naar uitkijk en waar ik hoop op een prettige, langdurige en vruchtbare samenwerking met inspirerende aanstaande collega’s.

Dénise Ligtvoet
Ik ben Dénise Ligtvoet. Tijdens mijn opleiding Psychologie aan de Universiteit van Tilburg heb ik gewerkt als groepsleidster binnen de gehandicapten zorg.
Ik werkte voornamelijk binnen de zaterdagopvang en logeerhuis voor kinderen met ASS. Na mijn studie psychologie ben ik aan de slag gegaan als gedragswetenschapper bij Ipse de Bruggen. Dit is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om GZ-opleiding te gaan doen. Tijdens deze opleiding ben ik gaan werken op het kinderdienstencentrum en heb ik kennis gemaakt met kinderen waarbij de ontwikkeling niet vanzelf ging. In 2018 ben ik overgestapt naar CityKids en heb ik daar geholpen bij het opzetten en vormgeven van de verschillende ontwikkelcentra binnen de regio Den Haag en Rotterdam.

Sandjana Parag
Mijn naam is Sandjana Parag en ik ben werkzaam als Kinder- en Jeugdpsycholoog bij De Kinderzorg Kliniek. Tijdens mijn opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik erachter gekomen dat het werken met kinderen mij na aan het hart ligt.
Wat ik zo leuk vind aan kinderen is dat zij eerlijk maar onbevooroordeeld zijn. Bij hen is puur de 'klik' belangrijk. Door hun jonge leeftijd kunnen zij ook nog eens over het algemeen gemakkelijker vaardigheden aanleren. De ouders spelen hier een cruciale rol in en zijn bereid zijn om te luisteren wanneer het om hun kind gaat.
Mijn passie is om zowel kinderen als hun ouders de tools te geven om een omgeving te creëren waarin het kind kan opbloeien en de ouders hen hierbij kunnen helpen. Op deze manier kunnen ouders meer plezier gaan ervaren in het begeleiden van hun kind. Sinds 2019 heb ik mij hiervoor kunnen inzetten door bij een behandelcentrum voor kinderen met autisme aan de slag te gaan. Inmiddels werk ik met veel plezier binnen het multidisciplinaire team van De Kinderzorg Kliniek.

LIesl Rehbock
Ik ben opgeleid tot kinderarts in Zuid-Afrika en ben in 2001 samen met mijn echtgenoot naar Nederland verhuisd om te werken als kinderarts. In Nederland deed ik mijn kinderneurologie opleiding in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Mijn ervaring met multidisciplinair werken heb ik opgedaan als kinderneuroloog in de Hans Berger Kliniek in Oosterhout (nu onderdeel van Kempenhaeghe Epilepsie Centrum) met als speerpunten kinderepilepsie en leer- en ontwikkelingsproblemen. Samen met meerdere disciplines/ therapeuten naar kinderen kijken heeft mij geleerd een veel bredere “blik” te hebben op de problemen van een kind met een ontwikkelingsachterstand.
De afgelopen jaren heb ik als algemeen kinderneuroloog gewerkt in het Franciscus Gasthuis & Vlietland en in het Langeland ziekenhuis. Ik heb daar in teamverband gewerkt samen met kinderartsen, kinderrevalidatie artsen, verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, ambulante begeleiders, begeleiders en therapeuten van diverse kinderdag centra. Ook “Shared Care” met de academie en epilepsie centra is voor mij geen vreemd concept. Samen kunnen we ons inspannen om de zorg voor kinderen met een (ernstig) meervoudig beperking of brede ontwikkelingsachterstand te helpen coördineren, diagnostiek proberen te versnellen en te zorgen dat het kind de juiste zorg op de juiste plaats krijgt.
De zorg(en) van kinderen met een beperking en hun ouders spreekt mij aan. Ik wil mij samen met het team van De Kinderzorg Kliniek inzetten om ouders en hun kind op weg te helpen naar “rustiger” vaarwater waarbij de zorg (diagnostiek en begeleiding) efficiënt en overzichtelijk geregeld wordt.

Christine Smit-Pichler
Ik ben verbonden aan de kinderzorgkliniek en daarnaast werk ik als verpleegkundig specialist Neonatologie in het IJsselland Ziekenhuis. Zowel in het IJsselland Ziekenhuis als ook in de kinderzorgkliniek ben ik lid van het multidisciplinaire eetteam.
Wij behandelen jonge kinderen die bepaald voedsel niet willen of durven eten. Daarnaast zien wij baby’s met voedingsproblemen zoals fles weigeren, moeite met de borstvoeding of problemen bij het leren eten van de vaste voeding. Soms is er begeleiding nodig bij het afleren van sondevoeding.
Ik heb ruime ervaring in de moeder- en kindzorg en ben opgeleid om uiteenlopende vragen over onrustige, huilende en slecht slapende baby’s te beantwoorden. Samen met ouders wil ik kijken waar de behoeftes liggen bij een onrustige baby om met het gezin samen tot een plan te komen.

Clarinde Nijkamp
Mijn naam is Clarinde Nijkamp en ik werk als pedagoog en gezinsverpleegkundige bij de Kinderzorgkliniek. Het opgroeien en opvoeden van kinderen brengt veel plezier, maar soms ook de nodige hobbels met zich mee.
Soms kost opvoeden meer moeite door lichamelijke, psychische of sociale problemen. Door mijn ervaring als jeugdverpleegkundige en IMH-consulent begeleid ik de gezinnen die hiermee te maken hebben door gezinsgericht te werken. Werken vanuit deze IMH-visie betekent dat we bij problemen breed kijken naar het ontwikkelingsverloop van een kind, de ouders en hun omgeving.
Vanuit de Kinderzorgkliniek willen we zo vroeg mogelijk aandacht vragen voor de kwaliteit van de relatie tussen ouders en kinderen om problemen te voorkomen of te beperken. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld spelen in het geval van onrustige baby’s of kinderen met slaap- en voedingsproblemen. De behandeling van deze baby’s en kinderen doen we door vanuit een multidisciplinair team met ouders in gesprek te gaan, ouders en kinderen te observeren en samen te zoeken naar oplossingen. Zó helpen we gezinnen om een goede, afgestemde band met elkaar te ontwikkelen en de rust te laten weerkeren.

Ingrid Mimpen
Vanaf 2006 werk ik als kinderdiëtist vanuit mijn eigen praktijk Voeding & Zo Rotterdam. Ik begeleid vooral kinderen met een groeiachterstand, met eetproblemen of een eetstoornis, met voedselallergie en/of -intoleranties, met voedingsproblemen door verstandelijke en/of lichamelijke beperking of met kritisch eetgedrag door bv ASS of AD(H)D.
Meer dan acht jaar verzorg ik als kinderdiëtist een spreekuur op de poli kindergeneeskunde van het IJsselland Ziekenhuis voor de kinderen verwezen door de kinderartsen. Verwijzingen vinden ook plaats via andere Rotterdamse ziekenhuizen of via de jeugdgezondheidszorg, huisarts, medisch kinderdagverblijven of kinderpsychiaters.
De impact van een eetprobleem kan enorm zijn op kind, ouders en gezin. Het kan tot een verminderde groei leiden of eventuele voedingstekorten. Dit legt nog meer druk op het eten en dat maakt het er vaak niet gemakkelijker op voor ouders en hun kind. De oorzaken van een eetprobleem kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk dat er vanuit verschillende invalshoeken naar het eetprobleem gekeken wordt en ouders daarbij ondersteund worden. Bij De Kinderzorg Kliniek zal dit plaats vinden vanuit een multidisciplinair team. Ik zal mij vooral richten op optimalisering van de groei en streven naar een zo volwaardig mogelijke voeding binnen de mogelijkheden van het kind en gezin. Ook begeleiding bij de afbouw van sondevoeding of bij selectief of kritische eetgedrag zal aandacht krijgen.
Naast kinderdiëtist ben ik ook cursusbegeleider van de post-HBO opleiding “Kindervoeding en Kinderdietetiek” om collega’s op te leiden tot kinderdiëtist.
Een kind is geen kleine volwassene. Het is nog volop in ontwikkeling (lichamelijk, cognitief, emotioneel, sociaal) en tevens afhankelijk van ouders/verzorgers. Ik ben verheugd een bijdrage te mogen leveren aan de begeleiding van uw kind vanuit De Kinderzorg Kliniek in samenwerking met de andere disciplines.

Ingrid Arp
Graag stel ik mij even aan u voor. Ik ben Ingrid Arp en ik ben sinds 2002 verbonden aan het IJsselland Ziekenhuis als (klinisch) logopedist. Naast de volwassenen die ik daar zie met allerhande logopedische problematiek, heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en (jonge) kinderen met eet- en drinkproblemen.
Een prelogopedist voert onderzoek uit op het gebied van eet- en drinkproblemen op verzoek van een kinderarts. Aan de hand van het onderzoek, waarbij o.a. gekeken wordt naar de voedingsreflexen, mondmotoriek, de zuig-slik-ademcoördinatie en manier van drinken, wordt er een plan opgesteld en worden er adviezen gegeven om het eten en drinken te verbeteren. Ook ben ik betrokken bij de eettherapie voor het leren eten na het afbouwen van sondevoeding bij kinderen, die om eerdere noodzakelijke medische redenen een neus-maagsonde kregen, maar deze nu niet meer nodig hebben.
Ik vind het een grote meerwaarde dat ik nu kinderen mag begeleiden in De Kinderzorg Kliniek met een gespecialiseerd multidisciplinair team. Het Droomhuis is een fijne kindvriendelijke omgeving, wat de behandeling en begeleiding zeker ten goede zal komen.
Ik heb zelf 3 kinderen en weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat je goede begeleiding krijgt bij een kindje met eet/drinkproblematiek. Ik vind het fijn om u daarbij te kunnen helpen.

Felicia van Kessel
Mijn naam is Felicia van Kessel en ik ben vanuit praktijk Fysiotherapie Rotterdam Centrum betrokken als kinderfysiotherapeut in De Kinderzorg Kliniek. Ik begeleid met name kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand. Verder ben ik gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie en sensorische informatieverwerking.
Sensorische informatieverwerking wil zeggen zintuiglijke prikkelverwerking. Een kind met deze problemen kan een verminderde registratie hebben van prikkels (onder gevoeligheid) of een verhoogde registratie (overgevoeligheid).
Enkele voorbeelden van prikkelverwerkingsproblemen zijn:
- Angst of moeite om te bewegen, te klimmen, te draaien en te schommelen
- Onverklaarbaar huilen
- Moeilijk stilzitten en concentreren, bewegingsonrust
Het werken in een multidisciplinair team spreekt mij erg aan. Samenwerken met verschillende disciplines om een kind en de ouders zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ik zal samen met de kinderneuroloog en eventueel de revalidatiearts bij verschillende spreekuren betrokken zijn in De Kinderzorg Kliniek. Wanneer kinderfysiotherapeutische begeleiding langer nodig is kan dat altijd vervolgd worden in mijn praktijk. Samen met ouders kan ik ook helpen om een praktijk te vinden zo dicht mogelijk bij huis.

Monique Groothuijs
Mijn naam is Monique Groothuijs en ik ben werkzaam bij het secretariaat van De Kinderzorg Kliniek. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur.
Bij De Kinderzorg Kliniek ben ik graag het eerste aanspreekpunt voor ouders en kind. Ook voor vragen kunnen ouders en verwijzers bij mij terecht en daarnaast ondersteun ik ons fijne nieuwe team van zorgverleners.
Het Droomhuis met daarin De Kinderzorg Kliniek is een mooie kindvriendelijke omgeving waar ik met veel plezier werk en waar ik kinderen en hun ouders een warm welkom heet.

Berlinda Govaarts
Mijn naam is Berlinda Govaarts en sinds mei 2022 werk ik met veel plezier op het secretariaat bij De Kinderzorg Kliniek. In de jaren hiervoor heb ik in de GGZ (volwassenen) gewerkt maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik hier gevonden.
Samen met mijn collega Monique Groothuijs ontvangen wij u met plezier in De Kinderzorg Kliniek en zijn wij het eerste aanspreekpunt voor ouders en kind. Wij staan ouders en verwijzers graag te woord voor allerlei vragen en verzorgen de secretariële ondersteuning van het multidisciplinaire team. We horen regelmatig van ouders terug dat ze de ontvangst en benadering bij ons in de kliniek erg prettig vinden; er is veel aandacht voor het kind maar ook voor de ouder(s).
Het leuke van het werk vind ik de diversiteit aan werkzaamheden en ik ben blij deel te mogen uitmaken van dit zeer enthousiaste multidisciplinaire team. Wij streven als team naar een mooie kindvriendelijke omgeving voor uw kind!