Skip to main content

Nieuws

20 maart 2024

Emily lust bijna niets en krijg daarom eetles

Graag delen we met u dit informatieve filmpje  en uitleg over de eetstoornis ARFID. Ons volledige team heeft onlangs de intensieve scholing: “Diagnose en behandeling van ARFID bij  kinderen en jongeren in multidisciplinair verband” gegeven door onze collega’s van SeysCentra afgesloten. Ons multidisciplinair team staat klaar om samen  met het kind en ouders tot het juiste advies en begeleiding te komen.  
 
12 februari 2024

Nascholingsavond dinsdag 16 april 2024

2023 06 26 flyer netwerkmeeting v4

Zet dinsdag 16 april  17.15-20.30 uur in uw agenda. We organiseren dan wederom een netwerkborrel-nascholingsavond voor huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen , verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen. Met plezier zullen onze  twee nieuwe kinderartsen direct act de présance geven!

Met een inhoudelijk programma staan onze kinderartsen Daphne Janssen en Yvonne Snepvangers stil bij waar jonge kinderen ``vast kunnen lopen`` in hun ontwikkeling.  Welke oorzaken daar mogelijk debet aan zijn maar belangrijker hoe kunnen we binnen De Kinderzorg Kliniek samen met ouders de specifieke zorgvragen  met ons multidisciplinair team zo goed mogelijk begeleiden, behandelen en coördineren. Clarinde Nijkamp, onze gezinsverpleegkundige en IMH consulent, zal samen met Anouk Steur, kinderarts en arts Integrative Medicine de slaapstoornissen en slaapproblemen bespreken en dan met name gericht op wat we binnen De Kinderzorg Kliniek aan behandeling en begeleiding hiervoor aan kinderen en hun ouders kunnen bieden.

Ook zal Anouk Steur een korte inleiding geven in de Integrative Medicine.

U kunt dan ook de rest van het medisch -specialistische en multidisciplinaire team ontmoeten. Accreditatie is toegekend.

U kunt zich hieronder direct opgeven voor deze bijeenkomst.

Wij zien er naar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Graag tot 16 april a.s. !

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

19 december 2023

Gezellige kerstdagen en een gezond 2024

2023 12 12 kerstgroetBeste ouders,

Wij kijken terug op een mooi tweede jaar van De Kinderzorg Kliniek en wij melden u graag dat vanaf januari ons team zich uit zal breiden met een nieuwe algemeen kinderarts en een medisch pedagogisch medewerker. Op onze site zullen zij zich binnenkort aan u voorstellen. Het betekent dat er dan iedere dag een kinderarts in het centrum aanwezig zal zijn. Zo hopen we nauwelijks wachttijden te hebben, veel aandacht en tijd te kunnen besteden aan de hulpvraag van u als gezin.

Daarnaast hopen we komend jaar in aanmerking te komen voor contracten met de zorgverzekeraars zodat de verwerking van de facturen niet meer via de ouders gaat. Voorlopig echter nog wel de vraag of u onze factuur wilt uploaden in uw zorgverzekerings omgeving en dan het bedrag dat vergoed wordt graag direct aan ons overmaken. Dus nogmaals u hoeft nooit iets bij te betalen.

Om onze kwaliteit te waarborgen zouden wij het op prijs stellen als u uw bevindingen zou willen achterlaten op:
1. Ons eigen kwaliteitsonderzoek zie link:
Kwaliteitsonderzoek (kinderzorgkliniek.nl) (https://kinderzorgkliniek.nl/kwaliteitsonderzoek)

2. Een review plaatsen op Zorgkaart Nederland.
https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/overige-kliniek-de-kinderzorg-kliniek-rotterdam-10023153

Dan rest ons u hele gezellige kerstdagen te wensen met veel aandacht voor elkaar en dat 2024 voor ons allemaal geluk en gezondheid mag brengen.

We zijn tussen vrijdag 22 december en dinsdag 2 januari gesloten.

Dank voor uw vertrouwen en we zijn er weer graag voor u in het nieuwe jaar!

Hartelijke kerstgroet,

Het team van De Kinderzorg Kliniek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) | 010 2681000
https://kinderzorgkliniek.nl

19 december 2023

Gezellige kerstdagen en een gezond 2024

2023 12 12 kerstgroet

Geachte huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen, verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen van de verschillende centra van Jeugd en Gezin,
 
We wensen jullie hele gezellige kerstdagen toe en alle goeds voor het komend jaar. Hopelijk hebben jullie ook nog wat vrije dagen of een kleine vakantie in het vooruitzicht, voordat 2024 zich weer aan dient. De Kinderzorg Kliniek is gesloten tussen 22 dec en 2 januari.
 
We hopen dat jullie tevreden zijn over de multidisciplinaire behandeling en begeleiding die we aan jullie patiënten en hun ouders het afgelopen jaar hebben mogen bieden. Ook hopen we dat ons secretariaat goed bereikbaar en benaderbaar is geweest en de terugkoppeling aan de verwijzer en of huisarts van de multidisciplinaire behandeling in De Kinderzorg Kliniek duidelijk is geweest.
 
We vertrouwen er op volgend jaar wederom onze expertise in te mogen zetten voor specialistische Kindzorg en de fijne samenwerking voort te zetten of nieuwe verbindingen met elkaar aan te gaan.
 
Het is een druk en vol jaar geweest. We hebben meer dan 400 kinderen behandeld in de leeftijd van 0-14 jaar. De meeste verwijzingen waren kinderen met voedingsproblemen, afbuigende groei, slaapproblemen, onrust en regulatie problematiek, kinderen met hoofdpijn en kinderen met een ontwikkelingsachterstand.  Ook hebben we veel expertise op het gebied van sondevoeding (en het afbouwen hiervan) en hierdoor veel kunnen betekenen voor deze kinderen en hun ouders. Het multidisciplinair eetteam heeft, al is het met kleine stapjes kinderen met selectieve voedselweigering, vermoeden ARFID, intensief kunnen begeleiden met de methode hap voor hap, stap voor stap. Op onze site is een filmpje te zien waar de 10- jarige Paul laat zien hoe de eettherapie in De Kinderzorg Kliniek wordt gegeven. https://kinderzorgkliniek.nl/patienten-ervaringen.  Door de gesprekken met de verschillende gemeenten zijn de vooruitzichten zo dat het multidisciplinair eetteam verder ontwikkeld zal worden met onze samenwerkingspartner jeugdzorg instelling CityKids, zodat ook de financiering van de eettherapie onder de gemeente zal vallen. Dus ook daar passende zorg daar waar het hoort.
 
We horen van ouders terug doordat er meer tijd en aandacht is voor hun hulpvraag, ze zich meer gehoord en begrepen voelen. Ze merken dat door de intensieve behandeling, zij de regie weer hervinden en de onderlinge interactie tussen ouders en kind verbetert, waardoor het zelfvertrouwen in de ouderrol groeit. Daar versterkt de IMH visie het resultaat van de behandeling en komt het gezin weer in balans. Dat geeft het team veel voldoening!
 
Gezien het toenemend aantal verwijzingen en ons streven om de wachttijden kort te houden zijn we blij te kunnen melden dat per 1 januari a.s. Anouk Steur als ervaren algemeen kinderarts het team komt versterken. Zo zal er ieder dag een kinderarts in de kliniek zijn. Ook is Denise Esbach, als medisch pedagogisch medewerker aangetrokken en zal bij ons verder intern worden opgeleid.
Het afgelopen jaar is ook gebleken dat het bestaansrecht van een kinderneuroloog in onze setting, helaas niet genoeg verwijzingen opbracht, om deze zorg aan te kunnen blijven bieden.
 
We hopen dit jaar ook contracten met de verschillende zorgverzekeraars te kunnen afsluiten. Zolang dat niet zo is leveren we weliswaar ongecontracteerde zorg en gaat de administratie via de ouders naar de zorgverzekeraars maar hoeven de ouders nooit extra kosten bij te betalen.
 
We zullen ook komend jaar weer een nascholingsavond en netwerkborrel organiseren. Uitnodiging met datum en onderwerp volgt binnenkort. We hopen jullie dan ook (weer) te zien
 
Al met al kijken we zeker goed terug op afgelopen jaar. Wij danken jullie voor het gestelde vertrouwen en hopen dat we samen met jullie partners in zorg zijn waarbij de hulpvraag van het kind centraal staat en de zorg en behandeling gegeven wordt daar waar het hoort. Alleen in het ziekenhuis als dat niet anders kan of als er een verrichting plaats moet vinden maar anders buiten de ziekenhuismuren in een kindvriendelijke omgeving, waar het multidisciplinaire expertise team zich verdiept in het kind, zijn hulpvraag en zijn omgeving. Neem gerust contact op bij twijfel over een indicatie-verwijzing of wanneer u een rondleiding wilt of wellicht andere vragen hebt. We ontmoeten u graag
 
Hele fijne feestdagen en graag tot in het nieuwe jaar!

Het team van De Kinderzorg Kliniek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 010 2681000
https://kinderzorgkliniek.nl

25 november 2023

ARFID en De Kinderzorg Kliniek

Paul (10 jaar) heeft een half jaar wekelijks eettherapie gehad bij ons in De Kinderzorg Kliniek. Inmiddels komt hij nog iedere maand een keer bij ons terug om samen met moeder zijn vorderingen en lichamelijke conditie  te bespreken. Samen kiezen Paul, de behandelaar en ouder dan ook iets nieuws waar Paul de volgende maand mee gaat oefenen. Paul en ouders krijgen dan nieuwe tips en thuisopdrachten mee. 

We hebben Paul gevraagd om mee te werken aan het maken van een film voor andere kinderen en hun ouders om te laten zien hoe kinderen met ARFID baat hebben bij de behandel methode Hap voor Hap, Stap voor Stap. Paul noemt zelf de voorspelbaarheid van wat er tijdens de therapie gaat gebeuren, zelfregie, mogen meebeslissen en steeds dezelfde behandelaren, de factoren die mede bepalend zijn voor het succes van de behandeling. Hij voelt zich gesteund in dit moeilijke proces.  Er wordt  een vertrouwensband opgebouwd met het kind en zijn ouders. Natuurlijk vraagt het ook veel van ouders. De ouders van Paul zijn opgelucht dat ze na een zoektocht van 7 jaar eindelijk de erkenning hebben gevonden dat Paul's eetprobleem echt is. Door de diagnose ARFID hoeven ze niet meer te twijfelen aan hun opvoedstijl of Paul's gedrag. Het gezin kan nu positief samen aan de slag om het ARFID-monster te verslaan dankzij de ondersteuning van de Kinderzorg Kliniek.

We zijn Paul dankbaar voor zijn aandeel in deze prachtige film. Door zijn ogen kijken we mee hoe de eettherapie verloopt, in de hoop dat veel kinderen en ouders zich hier aan kunnen optrekken en ervaren dat door samen in vertrouwen te oefenen er stappen worden gemaakt! 

We zijn verheugd te kunnen aangeven dat de vooruitzichten om de eettherapie binnenkort gefinancierd te krijgen onder de jeugdwet goed zijn, waardoor we samen met Jeugdzorg  Instelling CityKids nog veel meer kinderen met ARFID kunnen ondersteunen in deze moeilijke strijd om het eenzijdige eetpatroon te kunnen doorbreken en uit te breiden!

Kijk op deze link en zien jullie dappere stoere Paul die als judoka ons ook zijn behendigheid en kracht laat zien!

14 juli 2023

Kinder-hoofdpijn spreekuur gaat van start

Ons zorgaanbod breidt zich uit dat betekent dat vanaf eind juli ook kinderen/jongeren  met hoofdpijn (0-16 jaar) bij ons gezien kunnen worden.  Het kinder-hoofdpijn spreekuur is ontstaan om kinderen en jongeren  te helpen met langdurige hoofdpijn. Wij vinden het belangrijk om het probleem van meerdere kanten te benaderen, om zo snel mogelijk het probleem in kaart te kunnen brengen en zo snel het kind te kunnen helpen!

Dit spreekuur is een samenwerking tussen onze kinderneuroloog en de kinder-manueeltherapeut van Fysiotherapie Rotterdam Centrum, gespecialiseerd in hoofdpijn. Het doel van het spreekuur is om medische oorzaken van de hoofdpijn uit te sluiten en de ouder en kind weer op weg te helpen naar een leven zonder hoofdpijn.

In ons netwerk zit ook een kindercoach, een yoga leraar en een psycho-somatisch fysiotherapeut.

Ook hebben we contact met ziekenhuizen in de buurt en is doorverwijzing vanaf ons mogelijk

05 juli 2023

Nascholingsavond 31 augustus 2023

2023 06 26 flyer netwerkmeeting v4Zet donderdag 31 augustus van 17.15-20.15 uur in uw agenda. We organiseren dan wederom een netwerkborrel-nascholingsavond voor huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen.

Met een inhoudelijk programma staat onze kinderarts-kinderneuroloog,  Liesl Rehbock, stil waar jonge kinderen ``vast kunnen lopen`` in hun ontwikkeling.  Welke oorzaken daar mogelijk debet aan zijn maar belangrijker hoe kunnen we binnen De Kinderzorg Kliniek samen met ouders de specifieke zorgvragen  met ons multidisciplinair team zo goed mogelijk begeleiden, behandelen en coördineren. Clarinde Nijkamp, onze gezinsverpleegkundige en IMH consulent, zal samen met Monique Slaats, kinderlongarts -somnoloog uit het Erasmus-MC Sophia de slaapstoornissen en slaapproblemen bespreken en met name gericht op wat we binnen De Kinderzorg Kliniek aan behandeling en begeleiding hiervoor aan kinderen en hun ouders kunnen bieden.

U kunt dan ook de rest van het medisch -specialistische en multidisciplinaire team ontmoeten. Accreditatie is aangevraagd.

U kunt zich hieronder direct opgeven voor deze bijeenkomst.

Wij zien er naar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Fijne zomer en graag tot 31 augustus a.s. !

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

24 mei 2023

Folder van De Kinderzorg Kliniek

17 april 2023

Kinderneuroloog Drs Rehbock spreekt op congres

Onze kinderneuroloog Drs Rehbock spreekt op het congres:  Is dit normaal? Op donderdag 25 mei in Ede.

Ook in De Kinderzorg Kliniek wordt multidisciplinaire behandeling gegeven aan kinderen met (neurologische) diagnoses in de kinderfysiotherapie, -neurologie en -revalidatie, zoals DCD, (Developmental Coordination Disorder), lichte vormen van Cerebrale Parese, Motorische problemen bij ex-prematuren en randprematuren, chromosomale afwijkingen (diverse groep), en motorisch/neurologische problemen die voorkomen bij kinderen met complexe voedings- en prikkelverwerkingsproblematiek
De spreekuren Kikkervis en Octopus zijn daar voorbeelden van.

Klik hier voor meer info

17 april 2023

Therapeutisch rijden

ade04ae1 1a5d 4fce 8eea abc54788b4dfVanuit De Kinderzorg kliniek hebben we via ons netwerk Alex laten kennismaken met therapeutisch rijden. Het helpt Alex enorm de onrust en drukte te reguleren en zodra hij op Pinkeltje zit is het een ander kind. Wat een trots mannetje zit daar en moeder is dankbaar voor de wijze hoe we naar het kind en gezin kijken. Fijn dat we dit voor het gezin kunnen doen.