Skip to main content

Nieuws

14 juli 2023

Kinder-hoofdpijn spreekuur gaat van start

Ons zorgaanbod breidt zich uit dat betekent dat vanaf eind juli ook kinderen/jongeren  met hoofdpijn (0-16 jaar) bij ons gezien kunnen worden.  Het kinder-hoofdpijn spreekuur is ontstaan om kinderen en jongeren  te helpen met langdurige hoofdpijn. Wij vinden het belangrijk om het probleem van meerdere kanten te benaderen, om zo snel mogelijk het probleem in kaart te kunnen brengen en zo snel het kind te kunnen helpen!

Dit spreekuur is een samenwerking tussen onze kinderneuroloog en de kinder-manueeltherapeut van Fysiotherapie Rotterdam Centrum, gespecialiseerd in hoofdpijn. Het doel van het spreekuur is om medische oorzaken van de hoofdpijn uit te sluiten en de ouder en kind weer op weg te helpen naar een leven zonder hoofdpijn.

In ons netwerk zit ook een kindercoach, een yoga leraar en een psycho-somatisch fysiotherapeut.

Ook hebben we contact met ziekenhuizen in de buurt en is doorverwijzing vanaf ons mogelijk

05 juli 2023

Nascholingsavond 31 augustus 2023

2023 06 26 flyer netwerkmeeting v4Zet donderdag 31 augustus van 17.15-20.15 uur in uw agenda. We organiseren dan wederom een netwerkborrel-nascholingsavond voor huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen.

Met een inhoudelijk programma staat onze kinderarts-kinderneuroloog,  Liesl Rehbock, stil waar jonge kinderen ``vast kunnen lopen`` in hun ontwikkeling.  Welke oorzaken daar mogelijk debet aan zijn maar belangrijker hoe kunnen we binnen De Kinderzorg Kliniek samen met ouders de specifieke zorgvragen  met ons multidisciplinair team zo goed mogelijk begeleiden, behandelen en coördineren. Clarinde Nijkamp, onze gezinsverpleegkundige en IMH consulent, zal samen met Monique Slaats, kinderlongarts -somnoloog uit het Erasmus-MC Sophia de slaapstoornissen en slaapproblemen bespreken en met name gericht op wat we binnen De Kinderzorg Kliniek aan behandeling en begeleiding hiervoor aan kinderen en hun ouders kunnen bieden.

U kunt dan ook de rest van het medisch -specialistische en multidisciplinaire team ontmoeten. Accreditatie is aangevraagd.

U kunt zich hieronder direct opgeven voor deze bijeenkomst.

Wij zien er naar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Fijne zomer en graag tot 31 augustus a.s. !

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

24 mei 2023

Folder van De Kinderzorg Kliniek

17 april 2023

Kinderneuroloog Drs Rehbock spreekt op congres

Onze kinderneuroloog Drs Rehbock spreekt op het congres:  Is dit normaal? Op donderdag 25 mei in Ede.

Ook in De Kinderzorg Kliniek wordt multidisciplinaire behandeling gegeven aan kinderen met (neurologische) diagnoses in de kinderfysiotherapie, -neurologie en -revalidatie, zoals DCD, (Developmental Coordination Disorder), lichte vormen van Cerebrale Parese, Motorische problemen bij ex-prematuren en randprematuren, chromosomale afwijkingen (diverse groep), en motorisch/neurologische problemen die voorkomen bij kinderen met complexe voedings- en prikkelverwerkingsproblematiek
De spreekuren Kikkervis en Octopus zijn daar voorbeelden van.

Klik hier voor meer info

17 april 2023

Therapeutisch rijden

ade04ae1 1a5d 4fce 8eea abc54788b4dfVanuit De Kinderzorg kliniek hebben we via ons netwerk Alex laten kennismaken met therapeutisch rijden. Het helpt Alex enorm de onrust en drukte te reguleren en zodra hij op Pinkeltje zit is het een ander kind. Wat een trots mannetje zit daar en moeder is dankbaar voor de wijze hoe we naar het kind en gezin kijken. Fijn dat we dit voor het gezin kunnen doen.

17 maart 2023

Zorgkrant /editie Krimpen aan den IJssel

Met plezier delen we het artikel in de Zorgkrant /editie Krimpen aan den IJssel. Meerder edities volgen binnenkort!

Klik hier om het artikel te bekijken

14 februari 2023

Nascholingsavond 23 maart 2023

2023 02 08 flyer netwerkmeeting v5 voorzijde lowresZet donderdag 23 maart van 17.15 - 20.15 uur in uw agenda. We organiseren dan een netwerkborrel-nascholingsavond voor huisartsen, kinderartsen en jeugdartsen. Met een inhoudelijk programma geeft kinderarts Carole Lasham uit het Tergooi Ziekenhuis en tevens verbonden aan De Kinderzorg Kliniek graag toelichting op onze behandeling voor de jonge baby met regulatie-problematiek. Onze verpeegkundig Specialist, Christine Pichler,  gaat in op het jonge kind met voedingsproblemen. U kunt dan ook de rest van het medisch-specialistisch  en multidisciplinair team ontmoeten. Accreditatie is toegekend.

Wilt u voor deze nascholingsavond een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar 
secretariaat@kinderzorgkliniek.nl. U kunt zich dan ook direct opgeven voor deze bijeenkomst met vermelding van uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Hieronder kunt u zich ook direct aanmelden voor de nascholingsavond.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

25 januari 2023

Verwijzing ZorgDomein

2023 01 24 banner zorgdomein v2 01 webGeachte verwijzers,

Graag laten we u weten dat we vanaf vandaag ook aangesloten zijn bij ZorgDomein. We zijn te vinden onder De Kinderzorg Kliniek Rotterdam

Ons zorgaanbod richt zich op:

  • Jonge kinderen tot ongeveer 10 jaar met voedingsproblemen, eetproblemen-ARFID
  • Baby’s met regulatie problematiek: huilen, onrust en slaapproblemen
  • Kinderen met (verdenking op) een (brede) ontwikkelingsachterstand (met of zonder diagnose) ; onderzoek, behandeling en begeleiding
  • Consult kinderneuroloog, uitsluiten van neurologisch oorzaak

De Kinderzorg Kliniek biedt doelgerichte, geïntegreerde multidisciplinaire kindergeneeskundige zorg voor kinderen van 0-18 jaar. Wij zijn een team van eerstelijns en tweedelijns zorgprofessionals en wij ondersteunen de Infant Mental Health (IMH) visie. Dit betekent dat wij het kind altijd in samenhang met zijn ouders en omgeving zien. Het gaat hierbij om poliklinische kindzorg die buiten ziekenhuismuren verleend kan worden en dient als aanvulling op het huidige zorglandschap.
Uitgangspunten zijn kwaliteit van zorg, en het kind de juiste zorg op de juiste plek bieden. 
 
Wij bieden laagdrempelig specialistische zorg in een kindvriendelijke omgeving, zodat het kind en zijn ouders zich gauw op hun gemak voelen. Hierdoor verloopt het contact prettig en kunnen kinderen en ouders goed gehoord en gezien worden.
 
Op onze website https://www.kinderzorgkliniek.nl/  is meer te lezen over ons zorgaanbod.

Wachttijden: zeer kort; baby’s met huilproblematiek kunnen binnen 1-3 dagen bij ons terecht.

U kunt bij vragen altijd contact opnemen met ons secretariaat en mogelijk direct de kinderarts spreken om te kunnen overleggen over een patiënt. 

We zien uit naar een prettige samenwerking en hopen in de toekomst ook via ZorgDomein uw verwijzingen te kunnen aannemen.

Hartelijke groet namens het team, 
 
Secretariaat De Kinderzorg Kliniek
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoonnummer: 010- 2681000

17 december 2022

Prettige feestdagen

2022 12 13 kerstgroet v4 website

01 augustus 2022

Workshop Smakelijke eters

Dinsdag 22 november 2022 | 19.30-21.30

Kinderen die van jongs af aan alles leren proeven, eten later vaak gevarieerder en gezonder. Leren proeven lijkt zo vanzelfsprekend, maar in de praktijk lopen ouders tegen van alles aan: zoonlief lust alleen pasta met tomatensaus bijvoorbeeld, of eet alleen maar wortels. En dreumesdochter vindt alles wat nieuw is eng. Hoe krijg je nou een makkelijke alleseter?De workshop 'Smakelijke Eters' duurt 2 uur en gaat terug naar de basis. Ouders leren beter begrijpen hoe smaak eigenlijk werkt bij jonge kinderen. Hoe is het om iets wat je niet kent, te proeven en hoe kun je kinderen leren proeven, zodat ze ook andere smaken gaan lusten dan zoet?

Smakelijke eters is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 4 jaar, die hun kind graag gezond eetgedrag aan willen leren.

De ouders leren over smaakontwikkeling bij hun kind en gaan zelf proeven. Hierdoor kunnen ze zich inleven in wat hun kind tijdens het eten ervaart en hen beter helpen om gezond en gevarieerd te leren eten.