Nieuws

25 januari 2023

Verwijzing ZorgDomein

2023 01 24 banner zorgdomein v2 01 webGeachte verwijzers,

Graag laten we u weten dat we vanaf vandaag ook aangesloten zijn bij ZorgDomein. We zijn te vinden onder De Kinderzorg Kliniek Rotterdam

Ons zorgaanbod richt zich op:

  • Jonge kinderen tot ongeveer 10 jaar met voedingsproblemen, eetproblemen-ARFID
  • Baby’s met regulatie problematiek: huilen, onrust en slaapproblemen
  • Kinderen met (verdenking op) een (brede) ontwikkelingsachterstand (met of zonder diagnose) ; onderzoek, behandeling en begeleiding
  • Consult kinderneuroloog, uitsluiten van neurologisch oorzaak

De Kinderzorg Kliniek biedt doelgerichte, geïntegreerde multidisciplinaire kindergeneeskundige zorg voor kinderen van 0-18 jaar. Wij zijn een team van eerstelijns en tweedelijns zorgprofessionals en wij ondersteunen de Infant Mental Health (IMH) visie. Dit betekent dat wij het kind altijd in samenhang met zijn ouders en omgeving zien. Het gaat hierbij om poliklinische kindzorg die buiten ziekenhuismuren verleend kan worden en dient als aanvulling op het huidige zorglandschap.
Uitgangspunten zijn kwaliteit van zorg, en het kind de juiste zorg op de juiste plek bieden. 
 
Wij bieden laagdrempelig specialistische zorg in een kindvriendelijke omgeving, zodat het kind en zijn ouders zich gauw op hun gemak voelen. Hierdoor verloopt het contact prettig en kunnen kinderen en ouders goed gehoord en gezien worden.
 
Op onze website https://www.kinderzorgkliniek.nl/  is meer te lezen over ons zorgaanbod.

Wachttijden: zeer kort; baby’s met huilproblematiek kunnen binnen 1-3 dagen bij ons terecht.

U kunt bij vragen altijd contact opnemen met ons secretariaat en mogelijk direct de kinderarts spreken om te kunnen overleggen over een patiënt. 

We zien uit naar een prettige samenwerking en hopen in de toekomst ook via ZorgDomein uw verwijzingen te kunnen aannemen.

Hartelijke groet namens het team, 
 
Secretariaat De Kinderzorg Kliniek
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoonnummer: 010- 2681000

17 december 2022

Prettige feestdagen

2022 12 13 kerstgroet v4 website

01 augustus 2022

Workshop Smakelijke eters

Dinsdag 22 november 2022 | 19.30-21.30

Kinderen die van jongs af aan alles leren proeven, eten later vaak gevarieerder en gezonder. Leren proeven lijkt zo vanzelfsprekend, maar in de praktijk lopen ouders tegen van alles aan: zoonlief lust alleen pasta met tomatensaus bijvoorbeeld, of eet alleen maar wortels. En dreumesdochter vindt alles wat nieuw is eng. Hoe krijg je nou een makkelijke alleseter?De workshop 'Smakelijke Eters' duurt 2 uur en gaat terug naar de basis. Ouders leren beter begrijpen hoe smaak eigenlijk werkt bij jonge kinderen. Hoe is het om iets wat je niet kent, te proeven en hoe kun je kinderen leren proeven, zodat ze ook andere smaken gaan lusten dan zoet?

Smakelijke eters is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 4 jaar, die hun kind graag gezond eetgedrag aan willen leren.

De ouders leren over smaakontwikkeling bij hun kind en gaan zelf proeven. Hierdoor kunnen ze zich inleven in wat hun kind tijdens het eten ervaart en hen beter helpen om gezond en gevarieerd te leren eten.

01 augustus 2022

Nascholingsavond op 27 september

2022 08 09 flyer netwerkmeeting v5Zet dinsdag 27 september van 17.30 - 20.00 uur in uw agenda. We organiseren dan een netwerkborrel-nascholingsavond  voor huisartsen, kinderartsen en jeugdartsen. Met een inhoudelijk programma geeft kinderarts Carole Lasham uit het Tergooi Ziekenhuis en tevens verbonden aan De Kinderzorg Kliniek graag toelichting op onze behandeling voor de jonge baby met regulatie-problematiek. Onze verpeegkundig Specialist, Christine Pichler,  gaat in op het jonge kind met voedingsproblemen. U kunt dan ook de rest van het medisch-specialistisch  en multidisciplinair team ontmoeten. Accreditatie is aangevraagd.

Wilt u voor deze nascholingsavond een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar 
secretariaat@kinderzorgkliniek.nl. U kunt zich dan ook direct opgeven voor deze bijeenkomst met vermelding van uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de nascholingsavond.

28 juli 2022

Uitbreiding spreekuur / spreekuren

Op dit moment zijn er spreekuren voor baby’s met regulatieproblemen (onrust en/of huilproblematiek) en voor jonge kinderen tot 8 jaar met eet- en voedingsproblemen. Vanaf 1 oktober a.s. kunnen er ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand behandeld worden. Kinderneuroloog Liesl Rehbock als ook algemeen kinderarts Daphne Janssen zullen het multidisciplinaire expertiseteam van De Kinderzorg Kliniek hiervoor komen versterken! 

Bramantestraat 34
3066 BN Rotterdam
010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.