Over ons

In Het Droomhuis zijn er verschillende  carrousel spreekuren voor specifieke zorgvragen ingericht. De verwijzing vindt plaats via de kinderarts/huisarts  of andere eerstelijns zorgprofessionals. De meeste kinderen zullen in Het Droomhuis eerst gezien worden door de kinderarts en daarna besproken worden binnen het multidisciplinair team. Er wordt door de hoofdbehandelaar samen met het kind en de ouders of verzorgers een behandelplan opgesteld. De hoofdbehandelaar zal de zorg coördineren en samen met ouders vaststellen welke andere zorgprofessionals bij kunnen dragen aan de behandeling van het kind en of de jongere. Het gezin krijgt één vast aanspreekpunt. U en het kind blijven altijd zelf de regie houden over de behandeling. Wij zijn daarin één team. 

Samenvattend zijn dit onze kernwaarden:

Family Integrated Care

We begeleiden niet alleen het kind, maar betrekken het hele gezin van het kind met de zorgvraag. We volgen ook de Infant Mental Health uitgangspunten en kijken breed naar het ontwikkelingsverloop van het kind, de ouder en belangrijke anderen uit de omgeving. We willen zo vroeg mogelijk extra oog en aandacht hebben voor de kwaliteit van de ouder-kind relatie.

Samen Multidisciplinair!

Een kind en het gezin ervaren een hecht team van professionals onder één dak, die een open communicatiestructuur heeft en ouders versterken in hun ouderrol en zelfregiefunctie.

Maatschappelijk Totaal!

Door het betrekken van de beschikbare zorgprofessionals zoals huisartsen, CJG, ziekenhuizen plus vrijwilligers in de wijk ontstaat er verbinding tussen de verschillende lagen in de maatschappij. De Kinderzorg Kliniek wil een partij zijn die zich tussen deze lagen ontwikkelt en vorm geeft aan de noodzakelijke verbinding op lokaal niveau.

Innovatie!

Door het ontwikkelen van De Kinderzorg Kliniek is er een Zelfstandig Behandel Centrum gerealiseerd waarbij er vernieuwing ontstaat op het gebied van de kindergeneeskundige zorg voor het (chronisch) zieke kind. Er is betrokkenheid van alle zorglijnen (eerste-, tweede-, en derde lijn) noodzakelijk. De zorg wordt multidisciplinair vorm gegeven in Het Droomhuis.

Passie met plezier!

Het is onmogelijk om binnen De Kinderzorg Kliniek werkzaam te zijn zonder de passie voor het kind met een chronische ziekte. Betrokkenheid bij de zorg binnen deze doelgroep zal gepaard moeten gaan met passie. Onder passie verstaan wij een bepaalde mate van enthousiasme en vasthoudendheid om de voorkomende hulpvragen te beantwoorden binnen een multidisciplinair team. Ruimte te geven aan alle disciplines om hun inbreng te geven. Nieuwe oplossingen te realiseren in het multidisciplinair expertise- en onderzoekscentrum.

Het team

De zorg en behandeling wordt geïntegreerd en gecoördineerd binnen het multidisciplinair team. Dit team is samengesteld vanuit medisch, pedagogisch en paramedisch veld. Het multidisciplinair team van het Droomhuis bestaat uit:

 1. Kinderarts
 2. Kinderneuroloog
 3. Verpleegkundig specialist
 4. Physician assistant
 5. Kinderverpleegkundige
 6. Jeugdverpleegkundige
 7. GZ-psycholoog
 8. Kinder- en jeugdpsycholoog
 9. Baby-consultente
 10. Lactatiedeskundige
 11. Orthopedagoog
 12. Kinderfysiotherapeut
 13. Prelogopedist
 14. Kinderergotherapeut
 15. Kinderdiëtist

  Impressie in beeld

  Bramantestraat 34
  3066 BN Rotterdam
  010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.