Voor ouders

Wij zien het kind niet los van zijn of haar gezin. Uw kind, u, als ouder of verzorger, zien wij samen als essentieel lid van het multidisciplinair team. U kent uw kind, de gezinssituatie en omgeving waarin zij of hij op groeit het beste. In alle ruimtes van De Kinderzorg Kliniek zult u een ingelijste poster zien hangen van het handvest Kind en Zorg.

Zieke kinderen hebben het fundamentele recht op kindgerichte zorg, wat zoveel betekent als gezinsgerichte zorg en ontwikkelingsgerichte zorg. Dat is onze intrinsieke motivatie.

Ook de kinderversie op https://www.jadokterneedokter.nl/ geeft goed weer hoe we de zorg voor en behandeling van kinderen en hun ouders vorm willen geven.

We hopen dat voor uw kind en u als ouder of verzorger een bezoek aan De Kinderzorg Kliniek een prettige en fijne ervaring zal zijn. Dat u zich welkom en gehoord voelt en dat er met elkaar (kind, ouders en professionals) samengewerkt wordt om duidelijk te krijgen welke zorgen er zijn en welke behandeling passend is.

Declaratie
Alle kinderen tot 18 jaar vallen binnen de verplichte ziektekostenverzekering en hebben geen eigen risico.Om zorg en behandeling in De Kinderzorg Kliniek te ontvangen is er altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts, jeugdarts, of ander medisch specialist.  Met deze verwijsbrief kunt u zich aanmelden voor een afspraak bij de KzK. 

Zolang Stichting De Kinderzorg Kliniek geen contract heeft bij verzekeraars zullen wij ‘niet gecontracteerde zorg’ leveren. Dit betekent dat de betaling van de behandeling anders gaat dan u gewend bent bij een bezoek aan de kinderarts in het ziekenhuis. Als uw kind in de KzK is geweest, krijgt u ongeveer 90 dagen na de eerste afspraak de eerste factuur. Deze factuur stuurt u vervolgens naar uw zorgverzekeraar. Zij vergoeden het grootste deel van de factuur aan u.  Dat realiseren we ons. U hoeft niets bij te betalen. Echter kunt u binnen de termijn van 3 weken het door de zorgverzekering vergoede bedrag voor de  behandeling van uw kind bij De Kinderzorg Kliniek betalen, door dit bedrag over te maken op de bankrekening die vermeld staat op onze factuur. In Nederland zijn er vaste tarieven afgesproken voor de zorg door een kinderarts. Bij de KzK worden dezelfde tarieven in rekening gebracht als in een ziekenhuis.  We kunnen u altijd ondersteunen in dit administratieve proces.  

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand op het gebied van een spraak-taalachterstand en ASS komen in De Kinderzorg Kliniek in aanmerking voor een consult van de kinderarts.

Gezien de enorme toeloop en vraag naar diagnostiek kunnen we helaas tot nadere berichtgeving geen nieuwe onderzoeksvragen aannemen.  Mede speelt ook een rol  in dit besluit dat de financiering van de onderzoeken nog niet rond is.

Kindgerichte omgeving
We zijn in de gelukkige omstandigheid geweest dat we met donaties van Stichting Vrienden van CityKids en Stichting Kruimeltje en hun donateurs Het Droomhuis zo in hebben mogen richten dat de belevingswereld en nieuwsgierigheid van het kind wordt aangesproken. We hebben Mert en zijn ouders gevraagd hoe deze kindvriendelijke omgeving en benadering op hen overkomt. 

 

Bramantestraat 34
3066 BN Rotterdam
010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.