Skip to main content

Voor verwijzers

U kunt sinds 23 januari 2023 naar ons verwijzen via Zorgdomein. U kunt ons dan vinden onder De Kinderzorg Kliniek.  

Met alle zorg-, behandeling- en onderzoeksvragen kunt u terecht door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door contact met ons op te nemen via telefoonnummer 010-2681000.

Ontwikkelingsachterstand
Kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand kunnen worden verwezen voor een consult.

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand op spraaktaalgebied en gedragsproblemen komen niet in aanmerking komen voor een consult van de kinderarts, tenzij:

Er een vermoeden is op een onderliggende medische oorzaak, bv doordat er uiterlijke bijzonderheden (dysmorfieen) aanwezig zijn, of een macro- of microcephalie, of een positieve familie anamnese van meerdere mensen met bijzondere ontwikkelingen of aangeboren (genetische) afwijkingen of syndromen.

Bij twijfel kan de verwijzer telefonisch contact opnemen met ons secretariaat/kinderarts om de casus voor te leggen.

Psychologisch onderzoek
De Kinderzorg Kliniek heeft een samenwerking met medisch kindzorg instelling CityKids, met betrekking tot het (laten) afnemen van psychologisch ontwikkelings onderzoek bij kinderen en jongeren. Wanneer psychologisch onderzoek of autisme onderzoek nodig is,  dan zal ons secretariaat aan ouders advies geven welke route er gevolgd kan worden om het specifieke psychologisch onderzoek vanuit de jeugdwet gefinancierd te krijgen bij daartoe gecontracteerde zorgaanbieders voor de gemeente waar het gezin woont.