Skip to main content

Voor verwijzers

U kunt sinds 23 januari 2023 naar ons verwijzen via Zorgdomein. U kunt ons dan vinden onder De Kinderzorg Kliniek.  

Met alle zorg-, behandeling- en onderzoeksvragen kunt u terecht door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door contact met ons op te nemen via telefoonnummer 010-2681000.

Ontwikkelingsachterstand
Als er zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind kan hij of zij worden verwezen naar De Kinderzorg Kliniek. Afhankelijk van de complexiteit van de problematiek en de hulpvraag wordt het kind ingepland voor een consult op één van onze spreekuren. We werken zoveel mogelijk in een multidisciplinair teamverband.

Kinderen met een (meervoudige) beperking of ontwikkelingsachterstand die al een diagnose hebben 
Als het kind al een ontwikkelingsachterstand heeft bij een reeds bekende (genetische) diagnose (gesteld in academisch ziekenhuis of ander ziekenhuis), willen we graag helpen om de zorg te coördineren samen met onze collega’s in het ziekenhuis waar uw kind al bekend is (shared care). Als het  kind niet heel erg afhankelijk is van ziekenhuiszorg (bijv. door veelvuldige opnames) dan kunnen we de controles in De Kinderzorg Kliniek doen. 

Bij twijfel kan de verwijzer telefonisch contact opnemen met ons secretariaat/kinderarts om de casus voor te leggen.

Psychologisch onderzoek
De Kinderzorg Kliniek heeft een samenwerking met medisch kindzorg instelling CityKids, met betrekking tot het (laten) afnemen van psychologisch ontwikkelings onderzoek bij kinderen en jongeren. Wanneer psychologisch onderzoek of autisme onderzoek nodig is,  dan zal ons secretariaat aan ouders advies geven welke route er gevolgd kan worden om het specifieke psychologisch onderzoek vanuit de jeugdwet gefinancierd te krijgen bij daartoe gecontracteerde zorgaanbieders voor de gemeente waar het gezin woont.