Voor verwijzers

U kunt sinds 23 januari 2023 naar ons verwijzen via Zorgdomein. U kunt ons dan vinden onder De Kinderzorg Kliniek.  

Met alle zorg-,  behandeling- en onderzoeksvragen kunt u terecht door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door contact met ons op te nemen via telefoonnummer 010-2681000.

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand op het gebied van een spraak-taalachterstand en ASS komen in De Kinderzorg Kliniek in aanmerking voor een consult van de kinderarts.

Gezien de enorme toeloop en vraag naar diagnostiek kunnen we helaas tot nadere berichtgeving geen nieuwe onderzoeksvragen aannemen.  Mede speelt ook een rol  in dit besluit dat de financiering van de onderzoeken nog niet rond is.

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, die in aanmerking komen voor een consult van de kinderarts zijn:

Kinderen waarbij een huis-, jeugd- of kinderarts het vermoeden heeft op een onderliggende medische oorzaak, bv doordat er uiterlijke bijzonderheden (dysmorfieen) aanwezig zijn, of een macro- of microcephalie, of een positieve familie anamnese van meerdere mensen met autisme of met bijzondere ontwikkelingen of aangeboren (genetische) afwijkingen of syndromen. 

Bij twijfel kan de verwijzer telefonisch contact opnemen met ons secretariaat/kinderarts om de casus te bespreken. Deze kinderen worden altijd eerst door een kinderarts gezien, alvorens ze voor psychologisch onderzoek in aanmerking komen. Waarbij we helaas de onderzoeksvraag op dit moment niet kunnen borgen in De Kinderzorg Kliniek.

Bramantestraat 34
3066 BN Rotterdam
010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.