Welke zorg zoekt u?

Huilbaby

Huilt uw baby veel? Slaapt het slecht? Eet het niet goed? Dan kan het zijn dat uw baby regulatieproblemen heeft. 1 op de 5 ouders zoekt hulp omdat hun baby huilt. Huilen is in de eerste paar maanden één of de enige vorm van communicatie. Binnen De Kinderzorg Kliniek kunnen wij u helpen om uw gezin weer beter in balans te brengen. Wij nemen de tijd om naar u verhaal te luisteren en samen met u te zoeken naar een oplossing.

Slaapproblemen

Veel ouders worstelen met de slaapproblemen van hun jonge kind. 1 op de 10 ouders in Nederland ervaart de slaap van hun baby als een probleem. Gezonde slaap is van groot belang voor kinderen en ouders. Slaapproblemen bij jonge kinderen zijn gerelateerd aan risico’s op fysieke, cognitieve en emotionele problemen op latere leeftijd.

Voeding- en eetproblemen

Leren eten gaat niet altijd vanzelf, helaas kunnen er ook problemen ontstaan waardoor ouders behoefte hebben aan professionele hulp. Weigert uw baby ineens de fles en buigt de groei af? Of lukt de overstap van borst-of flesvoeding naar vaste voeding maar moeizaam. Of heeft uw kind extra moeite met stukjes leren eten en blijft het kokhalzen?

Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind?

Vraagt u zich ook wel eens af wat er met uw kind aan de hand is? Of komen er signalen uit uw omgeving dat de ontwikkeling van uw kind anders verloopt. Ziet u kenmerken van autisme of is de spraak en taal ontwikkeling van uw kind vertraagd? Met behulp van diagnostiek wordt duidelijker wat er met uw kind aan de hand is en wat het kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Polikliniek voor kinderen met meervoudige beperking

De ontwikkeling van kinderen gaat heel geleidelijk. Kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) ontwikkelen zich niet vanzelf. Ze lopen snel een grote achterstand op. Veel meervoudig complex gehandicapte kinderen hebben lichamelijke problemen die hun gevoel van welbevinden sterk aantasten.

Dagbehandeling – observaties – onderzoeken

We bieden poliklinische zorg en dagbehandeling aan kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar oud. Persoonlijke aandacht van de kinderarts en/of verpleegkundige zorg niet alleen voor het zieke kind maar ook voor de omgeving. Het gezin, de ouders, de broertjes en zusjes. De zorgen rondom een ziek kind hebben invloed op het hele gezin.

Bramantestraat 34
3066 BN Rotterdam
010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.