Dagbehandeling – observaties – onderzoeken

Poliklinische zorg en dagbehandeling voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar oud. Persoonlijke aandacht van de kinderarts en verpleegkundige zorg niet alleen voor het zieke kind maar ook voor het gezin, de ouders, de broertjes en zusjes. Een ziek kind en de zorg daarvoor heeft grote invloed op het hele gezin.

PSYCHO-EDUCATIE

Het opvoeden van een kind met ASS is vaak een hele opgave. Omdat het bij ASS om een aangeboren ontwikkelingsstoornis gaat, heeft het een grote invloed op het gezinsleven.

Aan de hand van psycho-educatie krijgen ouders uitleg over de kenmerken van ASS, welke problemen een kind met ASS ervaart en wat ouders kunnen doen om het kind meer duidelijkheid te geven.

Binnen De Kinderzorg Kliniek wordt gebruik gemaakt van de methode Brain Block en Geef me de 5 om ouders en kinderen inzicht te geven in ASS. Er wordt stil gestaan bij de mooie maar ook moeilijke momenten die het opvoeden van een kind met ASS met zich meebrengen. Ouders krijgen handvaten in de opvoeding van hun kind.  Soms is het nodig om ambulante gezinsondersteuning in te zetten.

Psycho-educatie kan individueel plaatsvinden, maar er is ook een mogelijkheid om dit in groepsverband te doen. Op deze manier leren ouders andere ouders kennen en kunnen zij ervaringen delen.

Bramantestraat 34
3066 BN Rotterdam
010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.