Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind?

Algemene ontwikkelingsachterstand of zorgen over de ontwikkeling 
Als er zorgen zijn over de ontwikkeling van uw kind kan hij of zij worden verwezen naar De Kinderzorg Kliniek. Afhankelijk van de complexiteit van de problematiek en de vraag van de verwijzer wordt u kind ingepland voor een consult op één van onze spreekuren. We werken zoveel mogelijk in een multidisciplinair teamverband. Het kan ook zijn dat een kinderarts of kinderneuroloog uw kind eerst beoordeeld en vervolgens aanmeldt voor één van de spreekuren.  

In één van de spreekuren (Octupus) die we aanbieden worden kinderen met een achterstand op gebied van de motoriek, achterstand in de spraak/taalontwikkeling en/of een verstandelijke beperking beoordeeld in een multidisciplinair teamverband. Het doel van het spreekuur is om snel tot een diagnose te komen en om de juiste zorg en/of ondersteuning te bieden zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen in zijn eigen tempo en mogelijkheden.  

Kinderen met een (meervoudige) beperking of ontwikkelingsachterstand die al een diagnose hebben 
Als uw kind al een ontwikkelingsachterstand heeft bij een reeds bekende (genetische) diagnose (gesteld in academisch ziekenhuis of ander ziekenhuis), willen we graag helpen om de zorg te coördineren samen met onze collega’s in het ziekenhuis waar uw kind al bekend is (shared care). Als u kind niet heel erg afhankelijk is van ziekenhuiszorg (bv door veelvuldige opnames) dan kunnen we de controles in De Kinderzorg Kliniek doen. 

Kinderneurologische expertise 
Kinderen bekend bij een algemene kinderarts/ revalidatiearts/ kinder -en jeugdpsychiater waarbij er twijfel bestaat over wel of niet aanwezig zijn van een onderliggend neurologisch aandoening kunnen voor een consult aangemeld worden.  

Bramantestraat 34
3066 BN Rotterdam
010 - 2681000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.